sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Syystaantuma

Syksy ja Tarttoon paluu ovat aiheuttaneet hienoisen syystaantuman täällä blogin puolella. Treenattu ollaan toki edelleen, mutta lähinnä vain keskenämme, sillä ohjattua treeniä on täällä etelän kodissamme aika niukasti saatavilla. Syyskuu on kyllä treenienkin suhteen hieman hölläilty, sillä treenasimme kesällä loppujen lopuksi aika tiiviisti, kun ohjattuja treenejäkin oli vähintään kahdet viikossa. Jonkinlainen treenikevennys oli mielestäni siis paikallaan, mutta aivan totaalitaukoa emme ole pitäneet.

Ennen Tarttoon ja opiskeluihin paluuta kävimme vielä toistamiseen Elina Kaleniuksen luona yksärillä kahden Priman sisaruksen kera. Sillä kertaa ohjelmassa oli pakkovalssin merkkauksia ja takaakiertoja, sekä putkeen lähettämistä. Pakkovalssin merkkaukset olivat meille todella vaikeita, Prima oli normaalia enemmän kiinni minun liikkeessäni, ja jätti tulematta merkkiin useammankin kerran. Lopulta kun hommaa selvästi helpotettiin, niin saatiin onnistuneitakin toistoja, jonka jälkeen pystyttiin taas vähän nostamaan vaikeustasoa, ja saatiin onnistumisia niistäkin. :) Takaakierrot menivät mielestäni hyvin, mutta niitä onkin harjoiteltu aika paljon. Vähän enemmän olisi voinut luottaa koiraan eli lähettää kauempaa. Esteen takaa piti liikkua pois valssilla, joka oli yllättävän hankalaa rytmittää, etenkin niin että nuoli sitä estettä mahdollisimman läheltä että sai koiran kääntymään tiukasti.

Täällä Tartossa ollaan kahdesti vuokrattu paikallinen agikenttä kaverin kanssa, ja käyty siellä treenaamassa. Ollaan jatkettu mm. näitä pakkovalssin merkkauksia, jotka sujuvat jo huomattavasti paremmin. Elinan neuvomia leluharjoituksia olen tehnyt ahkerasti siinä välissä, jotta sain koiraa irti omasta liikkeestäni.

Tiistaina alkaakin meidän ainejärjestön omat agilitytreenit, ollaan Priman kanssa alkeisjatko ryhmässä. Treenikertoja on tänä syksynä valitettavasti vain viisi. Täytyy katsoa josko loppusyksylle saisi pääkaupunkiseudulta paikan johonkin koulutukseen, kun näyttää siltä ettemme saa enää marraskuulle ketään kouluttajaa tänne Tartoon. Ensi sunnuntaina kuitenkin osallistutaan Juha Ruokosen koulutukseen täällä Tartossa. Lisäksi lokakuun lopussa on ohjelmassa reissu Jyväskylään Riehakkaiden pentutapaamiseen, jossa meillä on tokokoulutus Katja Kiviahon johdolla. :)

Tammikuussa suunnataankin Lietoon harjoitteluun, joten toivottavasti jotain treenaamista luvassa sitten sielläkin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti