tiistai 8. heinäkuuta 2014

Hellekuulumisia

Paljon ei olla viimeisen viikon aikana tehty. Viime tiistaina oltiin perinteiseen tapaan arkitottiksessa, mutta tänään ei sinne päästy, koska itse osallistuin ratsastusseurani järjestämään aluelupakoulutukseen. Viime viikolla tehtiin myöskin parin yön visiitti äitini luo Pohjanmaalle. Ohjelmassa oli vain lenkkeilyä ja metsäretkiä, vähän leikittiin ja tehtiin ohjauksia. Surkeat säät kylläkin hieman verottivat ulkoiluintoa. Perjantaina tultiin takaisin Jyväskylään. Käytiin koirapuistossa Nasta-siskon kanssa ja tutustuttiin samalla myös 5 kk ikäiseen kelpie-neiti Jadeen. Puistosta suunnattiin Laukaaseen ystäväni luokse metsälenkille, uimaan ja saunomaan rantasaunaan. Oli ihana taas pilkkoa koirajuttuja palasiksi ja analysoida oikein sydämen kyllyydestä, lenkkikin sujui siinä samalla rankkasateesta huolimatta. Loppulenkistä oltiin jo melkein kuivia. :-)

Viikonloppuna sitten helteet iskivät päälle. Lauantaina oltiin liki 9 tuntia tarhojen kunnostustalkoissa tallilla. Syötiin ja juotiin hyvin, koiraa piti toki välillä viilentää ja laittaa karsinaan rauhoittumaan, mutta oikein hyvin se jaksoi. Sen jälkeen olikin aika väsynyttä koiraa. Sunnuntai meni oikeastaan koomatessa kotona, iltasella naksuttelin 2on2offia pihalla, kunnes jouduttiin muurahaishyökkäyksen kohteeksi ja päätettiin lähteä lenkille.

Eilen eli maanantaina aloitettiin taas uimaharjoitukset, joita jatkettiin tänään. Molemmilla kerroilla ollaan käyty Lutakossa koirien uittopaikalla. Eilen oltiin melkein keskenämme, ja heittelin Primalle lelua veteen. Vähän se vaati rohkaisua, mutta lopputuloksena menee hakemaan lelua vedestä, kunhan en heitä niin syvälle että jalat ei yllä pohjaan. Uimaan se ei siis vielä itsenäisesti uskaltaudu. Tänään puistossa oli pari muutakin pentua, ja muiden vesipetojen kanssa riekkuminen selvästi rohkaisi Primaa. Ehkä se loppukesästä jo ui ihan vapaaehtoisesti, edes sen lelun perässä. :-) Näillä helteillä on hyvä harjoitella, kun sekä minusta että koirasta on muuten vähän veto pois. Kuumimpaan aikaan ollaankin vain käyty uimassa tai suosiolla lepäilty kotona. 2on2offin lisäksi ollaan naksuteltu vähän takapään käyttöä muillakin tavoilla, mutta vähemmän ollaan nyt tehty. Kiihdyttävät leikit ollaan jätetty sikseen kokonaan, kun molemmilla on niin kuuma. Tänään iltalenkin yhteydessä löydettiin uusi kenttä meidän läheltä, ja tehtiin sitten muutamat luoksetulot sekä lelulle menoja takaaleikkauksin. Paikallaan odottaminen sekä istuen että paikallaan sujui ihan superhienosti, olen niin ylpeä! Takaaleikkaukset sujuivat myös paljon paremmin kuin kotona viime viikolla, eteni suoraan lelulle eikä vilkuillut taakse.

Ensi maanantaina meillä alkaakin arkitottiksen rinnalle uusi kurssi, Etoelävän kisaamaan tähtäävien penturyhmä. Ensimmäinen teoria- ja tutustumiskerta oli jo eilen, kivan oloisia koirakoita meillä siellä seurana eli varmasti saadaan hyviä treenejä.

Ja - ai niin! Meidän hihnakävely on ottanut suuren harppauksen. Paikka minun takaa löytyy jo. Aluksi se tuotti pienelle kelpielle hirveät paineet, niin kovat ettei voinut kävellä ollenkaan, ja olin jo valmis heittämään hanskat tiskiin, kun näytti siltä ettei se tokene siitä ollenkaan, ja hihnaharjoittelun jälkeen irti päästyään ei tullut luokse, eikä halunnut tehdä mitään muutakaan. Mutta nyt se on jo toennut tästä suuresta järkytyksestä, ja takana kävely vasemmalla puolella sujuu oikein hienosti. Oikea puoli on vielä hakusessa, ja yrittää sieltä aina kiertää ohi taikka jää jumittamaan. Ohitukset menee tällä tyylillä myös superhyvin, ollaan tavattu pari remmirähjääkin, eikä tuo edes vilkaise. Jes!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti