perjantai 25. heinäkuuta 2014

Helle jatkuu

Onhan se ihanaa, että on lämmin, mutta silti olen iloinen että ensi viikolla pitäisi viiletä edes hetkeksi. Ja silti on kuitenkin 20-22 astetta lämmintä, se riittää minulle vallan mainiosti!

Arkitottiksen rinnalle meillä on tosiaan nyt alkanut kisaamaan tähtäävien penturyhmä, siellä käydään maanantaisin. Varsinaisia treenikertoja on tosin ollut vasta yksi, kun ukkonen pilasi ensimmäisen yrityksen. Tällä viikolla pentukurssilla tehtiin luoksetuloja ja perusasentoja. Lisäksi naksuteltiin käsikosketusta ja ihan vain kontaktia, tuttuja juttuja siis jo arkitottiskurssilta. Perusasennoissa edettiin nyt siihen, että jätetään johdattava käsiapu kokonaan pois, ja odotetaan että koira itse tarjoaa perusasentoa. Käden voi laittaa reidellä kuitenkin hieman alemmaksi. Vähän pitkät piuhat Primalla oli, mutta kun se hoksasi niin teki pari todella hyvää perusasentoon siirtymistä ja sai paljon kehuja takapään käytöstä. Tätä siis treenataan nyt lisää. Takapään käyttö saisi olla mielestäni vieläkin parempaa, joten paljon peruutusta, 2on2offia ja pyörimistä etujalat törpön päällä. Kotiin mennessä käytiin vielä viilentymässä järvessä. Illalla kotona oli aika väsynyt koira, kun oltiin aiemmin päivällä oltu vielä kotona Pohjanmaalla, ja meillä oli siellä ihania ja jänniä lapsivieraita. :)

Tiistaina arkitottiskurssilla jatkettiin luoksetuloja, ja niihin lisättiin nyt ihmishäiriötä. Prima teki ihan superhienoja toistoja, se ei edes vilkaissut häiriötä, vaikka viimeisessä toistossa joutui juoksemaan ihan puolen metrin päästä ohi. Ja tuli ihan täysiä. Ilmeisesti se paine mitä mun pois juokseminen hihkuen ja kutsuen aiheuttaa on sille todella suuri. Se jääkin yleensä haukkumaan mun perään, tällä kertaa yritettiin vähän viivyttää lähtöä niin, että appari ei päästänyt sitä perään ennen kuin oli edes hetken hiljaa. Vaikein häiriö Primalle olikin lopulta se, kun itse oltiin toisessa päässä kenttää tekemässä muita juttuja ja ne muiden koirien ohjaajat juoksee ja hihkuu siellä omille koirilleen. Yritti ensiksi joka kerta lähteä perään, tai vähintäänkin tuijottaa, mutta lopulta pidin sitä irti ja pysyi tosi hyvin. Luoksareiden lisäksi tehtiin irtoamista, törpön kiertoa ja istu-maahan vaihtoja ihan toisen koiran vieressä. Törpön kiertäminen oli vähän vaikeampaa kuin meille jo tuttu puiden kiertäminen, kun Prima tarjosi ensin aikansa törpön kaatamista tai vähintäänkin tassuilla koskemista. Yritti myös sen vieressä seisomista, ajatteli varmaan että se on merkki, vaikkei olla sitä tehty kuin pari kertaa. Tunnin päätteeksi lähdettiin vielä yhden kurssikoirakaverin kanssa Köhniölle uimaan. :) Tai siis Primahan ei edelleenkään ui, mutta kahlaa sentään mielellään.

Viime päivät on otettu rennosti. Oltu tallilla ja käyty uimassa, ilta- ja aamulenkkien yhteydessä on tehty vähän kiertoja ja uusimpana stoppeja kierroista, lisäksi perus istu-maahan-seiso -jumppaa se 2on2offia. Jälkimmäisessä meillä on pieni ongelma. Priman on todella vaikea tarjota tätä minusta pois päin, eli niin, että itse seison taaempana. Meillä on siis laatikko, ja palkkaan targetille laatikon eteen (minusta pois päin). Ja laatikolta saa siis lähteä vasta käskystä. Prima kuitenkin monesti ehtii kääntyä katsomaan minua, eli focus ei pysy targetilla. Ja kääntyessä yleensä lähtee asennosta. Ehkä pitäisi tehdä ensin vain niin, että palkkaan ihan tassujen juureen ja kiertelen sen ympärillä. Tai sitten vaihtaa namialusta+nami leluun... Vinkkejä? Ei sen mitään tyylipuhdasta tarvi tietysti olla, tarkoitus vain hakea sen takapään käytön lisäksi sitä itse asentoa ja että siitä ei saa liikahtaa ilman lupaa.

Huomenta lauantaina mennään Lauran ja Nastan kanssa aamulla hallille treenailemaan vähän aksaa ja tokoakin siinä sivussa, ja sitten uimaan. Jospa Nasta-sisko saisi Primankin uimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti