maanantai 16. kesäkuuta 2014

Maanantaitreenailut

Viime päivityksen jälkeen on tehty paljon arkitreeniä, eli kontaktia, hihnakävelyä ja tottakai leikitty paljon. Ruokakupilla ollaan lisäksi tehty vielä ohjauksia, naksuteltu peruuttamista ja noudettu noutokapulaa. Sen lisäksi ollaan vaan lenkkeilty ja tehty tallihommia. Eilen eli sunnuntaina jätin Priman hoitoon ja ajelin Tampereelle moikkaamaan tuttuja ja katsomaan agilityn SM-kisoja. Oli kyllä niin hienoja koiria, erityismaininta menee tietysti Priman sukulaiskoirille Moskalle, joka juoksi Katin kanssa superhienosti maksiratojen nollakoirakkona, ja Hupille, joka Tiinan ohjaamana teki karsintaradalta hienon nollan ja pääsi finaaliin ensimmäisissä SM-kisoissaan. :) Ostoksillakin kävin (totta kai), Primalle mukaan tarttui kaksi kotimaista KeHun lelua, pari muutakin palloa joihin on tarkoitus itse punoa narut, froteinen viilennysloimi, Berran fleecehihna agilityyn sekä merkkikartioita ja ruutunauha. Vois kai ne rahansa huonomminkin käyttää...?

Tänään sitten tallihommien jälkeen suunnattiinkin treenaamaan Lauran ja Priman Nasta-siskon kanssa. Prima teki (betoniporsaan) kiertoja, perusasentoa, seuruuta imuttamalla, pari irtoamista kuolleeseen leluun, maahanmenoja, istumista (tähän nimenomaan kestoa), noutoa ja pari luoksetuloa. Eli vähän kaikkea. :D Kiertojen kanssa meinasi olla aluksi vaikeaa, koska Primalla meni hermot mun ohjaukseen ja se vaan hyppi mun käsille ja naamalle ja komensi. Mutta kun laitettiin namialusta betoniporsaan taakse ja Laura palkkasi sinne, niin alkoi homma sujua ja pieni keepie keskittyä. Perusasentoon ei tarvita enää ihan niin paljon apuja, mutta vielä se ei sitä itse tarjoa. Seuruuta imutin vähän, ja oli oikein innokas. Mulla oli leikkelettä kädessä, ja se ryysti niin kiihkeästi, että jos sillä olisi vielä piraijahampaat niin kädet olisivat olleet verillä. :D

Ekalla leluun irtoamisella Prima kiersi mun takaa vasemmalle puolelle, mutta loput toistot oli oikein hyviä. Maahanmenot oli kivan teräviä, mutta Prima ehtii usein pompata ylös kun kumarrun palkkaamaan sitä. Saatiin kuitenkin pari hyvää, ja vähän jo kestoakin, istumisiin samoin tehtiin jo kestoa ja vähän etäisyyttäkin. Näitä tulee liian harvoin otettua treenikentällä, joten oli hyvä, että tehtiin niitä nyt. Noutoa otettiin myös muutama toisto. Tätä ollaan aiemmin tehty vain sisällä ja lyhyellä välimatkalla. Palkkasin (heitin lelun) aina kun Prima oli ottanut kapulan suuhunsa ja tullut pari metriä takaisin päin. Sen mielestä kapula on vaan niin sairaan siisti, että pari kertaa se juoksi lelun perään kapula suussa muttei sitten halunnutkaan vaihtaa. :D Lelulla hetsaamalla irroitti ja vaihtoi kuitenkin. Pari luoksetuloa tein lyhyeltä matkalta niin, että jätin Priman odottamaan, pidemmästä matkasta tehtiin sitten niin, että Laura piti kiinni.

Kaiken kaikkiaan ihan superhyvät treenit, alun sähläämisen jälkeen Prima teki taas oikein hienosti ja jaksoi keskittyä, kun kaikkea tehtiin vain muutaman toiston verran. Loppupalkaksi penskat pääsivät vielä riehumaan ja leikkimään keskenään, ja oli niillä taas hauskaa. :) On ne vaan niin hienoja ja taitavia! 

Kuvia ei valitettavasti ole taaskaan. lupaan yrittää ulkoiluttaa kameraa ahkerammin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti